tiistai 27. maaliskuuta 2012

MUFFINSIT JA DONITSIT









Lisää herkkuja myyjäisiin ja synttärivarastoon. 

Muffinsien hörhelölanka on Tallinnan tuliaisia, suklaakuori Isohukalle muinoin neulomastani, sittemmin purkamastani liivistä. Napit olen löytänyt Liedon osto- ja myyntiliikkeestä. Kermavaahtolangat kirppikseltä. Täytteenä kangastilkkuja.

Donitsien lankana on kirppikseltä löytämääni mohairia ja jotain muinaista Floricaa. Helmet Tallinnasta ja täytteenä kangastilkkuja.

Leivoksissa on sekalaisia jämälankoja kirppikseltä ja omista jemmoista. Napit Liedon osto- ja myyntiliikkeestä, pohjat joustofrotee- ja velourtilkkuja. Täytteenä saumurisilppua. 




maanantai 26. maaliskuuta 2012

BEBET JA KARJALANPIIRAKAT

Olen täydentänyt myyjäisvarastoani tilkkukopan aarteista valmistetuilla bebeleivoksilla (täytteenä perinteistä saumurisilppua) ja huovutetuista paidoista askarrelluilla karjalanpiirakoilla. Päivitin niitä myös sivupalkin myynnissä-sivuille. Nämä matkaavat leikkipuistomme myyjäisiin ensi sunnuntaina. Tässä vielä fb-linkki tapahtuman sivuille: https://www.facebook.com/events/134211296704372/ 









Leikkiruoat ovat omimmillaan lasten kauppa-, ravintola- ja ruokaleikeissä, mutta sopivat ne minusta sisustukseenkin, vaikkapa näin:




torstai 22. maaliskuuta 2012

VIIRINAUHAT




Tein jämätilkuista muutaman viirinauhan. Kelta-oranssi on tehty mummuni vanhoista pussilakanoista ja laitoin sen meille keittiöön kevätverhoksi. Pari muutakin keltaoranssia sekä ylimmässä kuvassa näkyvän pastellisävyisen tein myyntiin, ne löytyvät sivupalkin MYYTÄVÄNÄ-sivulta.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

RYTMIMUNIA






Meillä on leikkipuistossa pääsiäistapahtuma ja myyjäiset 31.3. Huovuttelin sinne muutaman rytmimunan. Myyjäisiin mahtuu myös lisää myyjiä, annan mielelläni lisätietoja halukkaille.

Tässä vielä linkki tapahtuman fb-sivuille. Saa mielellään laittaa jakoon.   https://www.facebook.com/events/134211296704372/

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

LISÄÄ HARMAATA












Neuloin Isohukalle muutama vuosi sitten joululahjaksi villapaidan. Lankana Pirtin Kehräämön ohut villalanka, malli omasta päästä. Palmikkokuvio lienee "Viikinkineuleet"-kirjasta.

Sukkahukka oli kontannut kasan housujaan polvista puhki. Leikkasin lahkeet katki reikien yläpuolelta ja ompelin pitkät resorit. Tuloksena kolmet pöksyt, jotka ovat käyttökelpoiset kaikille pojille. Villahousulle ne menevät housuina, muille shortseina. Hurraa pikkupoikien vakiokokoiset pyllyt!

perjantai 9. maaliskuuta 2012

ROBOTTI JA ETANA






Paitoja Paljasjalkaiselle. Olen hamstrannut kankaita läjäpäin ja alkaa olla hilkulla, että puolimetrisessä riittää pituus paidaksi. Robottikangas oli pesussa kutistunut sen verran, ettei pituus ihan riittänyt pitkäselkäiselle lapselle. Piti sitten laittaa helmaresori. Etanakankaan valkoinen oli pesussa ikävästi ottanut väriä sinisestä (jokunen nenäkin oli levinnyt punaiseksi viiruksi), harmi kun kangas oli jo niin kauan marinoitunut, ettei sitä kehtaa enää reklamoida. Molemmissa kankaissa on nöhtääntymää jo yhden kutistuspesun jälkeen. Robottipaita on tehty jatketulla 98cm kaavalla, etanapaita saumanvarattomalla 122-senttisellä. Pitänee ryhdistäytyä ja piirtää kaava siltä väliltä. Hankalia nämä tilanteet, kun lapset kasvavat niin, ettei kaavanpiirtäjä pysy perässä!


torstai 8. maaliskuuta 2012

KIRJASTONÄYTTELY

Unelian ja Liljankukan leikkiruokien yhteisnäyttely siirtyi maaliskuuksi Kaarinan kirjastoon. Tervemenoa paikan päälle katselemaan. Osaa tuotteista saa myös ostaa vaikkapa synttäriviemisiksi tai keittiön koristeeksi, blogeistamme löytyy sähköpostiosoitteet. 



























tiistai 6. maaliskuuta 2012

LAULUPUSSI JA RYTMIMUNAT






Kummipoika sai yksivuotislahjaksi huovutetut rytmimunat, laminoituja laulukortteja ja niille sopivan säilytyspussin. Munat on huovutettu pääsiäismunan muovikuorien päälle, sisällä on kuivattuja herneitä ja toisessa kulkunen. Teippasin muovikuoret yhteen, jotta sisälle ei varmasti menisi vettä. Laulukortit olen saanut korttivaihdosta (itse tein vaihtoon "Asikkalan rattaat" ja "Astu kissan tassuilla"- kortteja). Pussiin leimasin tekstit ja kuvan tavallisella leimasinvärillä. Tuskinpa pussia kovin usein pestä tarvii, mutta jos tekstit pesussa irtoavat, tehdään sitten uudet. Sienileimasimen olen tehnyt leikkaamalla kuvion vanhasta muovimaton pätkästä (ideasta kiitän Villapata kiehuu- blogia!). 


sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

HIIRENHARMAA






Neuloin anopille synttärilahjaksi Baktus-huivin virkatuin pitsireunuksin Hamsteritädin kirpputorilöydöstä, harmaasta silkkilangasta. Aiheeseen sopiva pussi löytyi omasta jemmasta. 

lauantai 3. maaliskuuta 2012

HELLO KITTY




Ompelin kummitytölle ystävänpäiväylläriksi pienen Hello Kitty- pussukan. Puuvillakangas ja vetoketju ovat Tallinnantuliaisia, vuorikangas on intianpuuvillaa vanhasta päiväpeitosta.