tag:blogger.com,1999:blog-1825238988892060525.post8494194289521026478..comments2022-03-16T22:42:01.706+02:00Comments on Unelia: JALKAPALLOSYNTTÄRITunisukkahttp://www.blogger.com/profile/08350804215271773060noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1825238988892060525.post-36434796966063949832011-05-30T13:36:51.079+03:002011-05-30T13:36:51.079+03:00Suurensuuri kiitos ja kumarrus, Nasba! Ehkä uskalt...Suurensuuri kiitos ja kumarrus, Nasba! Ehkä uskaltaudun toistekin kokeilemaan kakun tekoa :D Kakku oli tosiaan aika ohut, siinä oli vain yksi kakkupohja + autovuoilla tehty kupu päällä, mutta hyvin se riitti 15 pikkujuhlijan tarpeisiin. Lasten synttäreillähän kakku on lähinnä rekvisiittaa, sitä yleensä maistaa vain kourallinen vieraista ja hekin jättävät kakkunsa lautaselle. Aika turhauttavaa siis. Nyt korjasin kakun rääppeet vain yhdeltä lautaselta, joten ilmeisesti maistui. Kakkua jäikin vielä neljännes päiväkahvien kera nautittavaksi.unisukkahttps://www.blogger.com/profile/08350804215271773060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1825238988892060525.post-12628584536782280452011-05-30T13:19:06.684+03:002011-05-30T13:19:06.684+03:00Moi, pyysit ajatuksia siitä, että miten kakku &quo...Moi, pyysit ajatuksia siitä, että miten kakku "olisi pitänyt" tehdä. Mä en ole koskaan tehnyt jalkapallokakkua, vaikka oisin halunnutkin, mutta mä tekisin sen näin. Ja nämä eivät siis tosiaan ole mitkään "oikeat ohjeet" vaan se miten mä oisin kakun toteuttanut. Harrastelijahan mäkin olen. :)<br /><br />1) Tekisin pari peltiä kakkupohjaa<br />2) Täyttäisin kakun mahdollisimman pyöreään kulhoon. Eli kulhoon kelmusisällä ja sitten ensin pohjalle pieni pyöreä pala pohjaa, kostutus, täyte, isompi pala pohjaa, kostutus, täyte jne. Täyte saa olla tässä mallissa joko liivatteella höystettyä tai muuten aika "tönkköä". Pysyy paremmin kasassa. <br />3) Sitten vaan kakku hyytymään jääkaappiin.<br />4) Kippaus alustalle.<br />5) Kermavaahtoa tai kreemiä päälle. Riippuen siitä kauanko on aikaa syömiseen. <br />6) Kauli valkoinen marsipaani tarpeeksi isoksi. Kieritä kaulimen, ison pullon, maljakon tms. tasaisen ympärille ja rullaa sen kanssa marsipaani kakun päälle. Tasoita ja huolittele reunat. <br />7) Kauli ja leikkaa mustat osat ja liimaa ne palloon joko elintarvikeliimalla tai sitten ihan sokerimassalla (tomusokeri+vesi). <br /> <br />Valmis! :) <br /><br />Ja hienoltahan tuo teidän kakku näyttää. Kuvassa tosin ehkä hieman ohkaiselta, mutta se voi valehdellakin. <br /><br />Ja synttärit kuulosti kivoilta! Onnea sinne!Janna https://www.blogger.com/profile/10510526114853409366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1825238988892060525.post-69794306761801244402011-05-27T19:30:45.171+03:002011-05-27T19:30:45.171+03:00Kiitos :) Se on äitille aina vähän haikeeta kun va...Kiitos :) Se on äitille aina vähän haikeeta kun vanhin lapsi täyttää kauheen paljon..unisukkahttps://www.blogger.com/profile/08350804215271773060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1825238988892060525.post-87100907563152255312011-05-27T18:27:29.993+03:002011-05-27T18:27:29.993+03:00Onnewa!Onnewa!Minnariittahttp://www.unelmiavuosientakaa.vuodatus.netnoreply@blogger.com