keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

LEIKKIRUOKAA

 

Tällainen ruokakassi lähti aikanaan naapurin pojalle synttärilahjaksi, kun olin koko kesän seuraillut poikien hiekkaruokaleikkejä. Kuulemma oli mieluinen lahja. Kassi on ommeltu isäni vanhasta paidasta. Lettu/tortilla on omaa pinnasängynsuojuskangastani, sisällä pehmusteena Isohukan vanha collegepaita. Ketsuppi/hillo on huovutettua kirppispaitaa. Kurkku/kiivisiivujen sekä salaatin sisällä on isäni vanhaa villapaitaa. Punajuuripihvi on serkkuni peruja oleva, vahingossa huopunut huivi. Donitsi on neulottu kirppislangasta ja Pirtin kehräämön villalangasta, huovutettu koneessa. Nakeissa on täytteenä velourtilkkuja, sienissä saumurisilppua. Pihvit/leivät on virkattu Pirtin kehräämön villalangasta ja lihapullat ja muut pyöreät ruuat on huovutettu ylijäämävillasilpun päälle. Juusto ja kinkkusiivu on rullahuovutettu Pirtin villasta.

Meillä leikkiruuat ovat olleet hitti 2 - 8-vuotiailla. Viime päivät olen urakoinut erilaisia ruokia Seikkisrockin myyjäisiä varten, jotta muutkin lapset pääsevät halutessaan herkuttelemaan. Vielä ehtii vaikuttaa valikoimaan, joten jos jotain toiveita on, kommentoikaa :)

2 kommenttia:

Lisa kirjoitti...

Vau aivan upeita leikkiruokia täällä blogissasi! Nämä työsi innostavat taas itseänikin jatkamaan. Olet hyödyntänyt taitavasti vanhoja kankaita, ihan huippu lopputuloksia tullut niistä! :) Blogisi on ihana, täytyy tulla uudelleen paremmalla ajalla! :)

unisukka kirjoitti...

Kiitos Lisa! Inspiraation herättäminen onkin paras palaute :) Olen tässä kesälomaillut nettiyhteyksien lähesulottumattomissa, mutta päivittelen blogia taas elokuun koittaessa. Luvassa myös lisää leikkiruokia Seikkisrockin tiimoilta. Tervetuloa siis uudelleen ja ihanaa kesää!