maanantai 28. marraskuuta 2011

ADVENTTIKALENTERI
Tein muutama vuosi sitten omille sekä kaverien lapsille täytettävät joulukalenterit, yhteensä neljä kalenteria. Kuusen pohjana on takapuolella vanhasta sohvanpäällisestä kierrätetty kangas ja etupuolella myöskin vanhasta sohvanpäällisestä kierrätetty vihreä intiapuuvillakangas. Pussukat ompelin jämäkangastilkuista ja nepitin nepit sekä pohjakankaaseen että pussukoihin. Näin niiden paikkaa pystyy vaihtamaan ja täyttäminen on helppoa. Täytteeksi askartelin lorukortteja, hernepusseja, tonttulakin, huopahelmet, leikkiruokaa, pehmokruunun ja nukenvaatteita. Joka perjantaiksi ostin karkkia. Kaikista kalentereista otin kuvat, mutta vain yhden kuvan lopulta löysin arkistoistani. Ensimmäisen vuoden jälkeen olemme kaverini kanssa tehneet niin, että hän täyttää kummilapsensa Paljasjalkaisen kalenterin, minä täytän hänen lapsensa, siis kummityttöni, kalenterin.
Viime jouluna en ehtinyt tehdä itse lahjoja, mutta valmiiden lahjojen paketointi paperiin tuntui turhan persoonattomalta. Niinpä ompelin lahjojen kääreeksi kangaskassit muovikassin kaavalla, käänsin kahvat sisään ja sitaisin pussukat kiinni silkkinauhoin. Koska vietämme joulua aina samalla porukalla, tein myös pakettikorteista kierrätettäviä: printtasin suuren määrän kortteja eri tekstein, askartelin "koristepuolet" ja laminoin kortit. Näin samoja pakettikortteja voi käyttää moooonta vuotta ja säästyn jatkossa askartelun vaivalta.

Tämän vuoden lahjat alkavat jo olla suureksi osaksi valmiina, paljastan ne vasta myöhemmin, etteivät salaisuudet paljastuisi. Kummitytön adventtikalenterin täytteet alkavat olla viimeistelyä vailla ja myyjäisvalmistelutkin pitävät kiireisenä. Olen menossa 4.12. Turun messukeskukseen Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen myyjäisiin Majapuun  kanssa (päivämäärä oli ensin väärin, kiitos Inkeliina korjauksesta!). Aiemmin olen ollut siellä asiakkaana ja tykännyt kovasti. Pöydästäni löytyy punavalkoisia joulukoristeita, leikkiruokaa, kauppakasseja, pannulappuja, neulottuja ja ommeltuja tiskirättejä sekä pellavaisia vetoketjupussukoita. Tonttulakkejakin ompelin, mutta ne loppuivat alkuunsa. 10.12. olen Paraisilla Vanhan Malmin myyjäisissä. Sinne kannattaa myös ehdottomasti suunnata, tunnelmaltaan tapahtuma on erittäin ihana. Tervetuloa!

Muistakaahan osallistua arpajaisiin!

2 kommenttia:

Inkeliina kirjoitti...

Minä haaveilin että olisin vastaavanlaisen kalenterin saanut aikaan, mutta ei... Ihania nuo lahjapussukat! Ja onkohan sulla tekstissä väärä päivämäärä, kun linkin takana on 4.12? Merkkasin kalenteriin, jospas tänä vuonna pääsisi paikan päälle.

unisukka kirjoitti...

Kiitos Inkeliina aivan miljoonasti korjauksesta, mulla oli omassakin kalenterissa tapahtuma väärällä päivällä :o Nyt kun itsenäisyyspäivä jäi kalenteriin vapaaksi, suosittelen myös Ristikallion koulun myyjäisiä, siellä vasta tunnelmaa onkin!