tiistai 28. helmikuuta 2012

BARBARA JA KENOKAULA


Tein jouluksi kaksi nukkea "Pehmeät nuket"- kirjan kaavoilla ja ohjeilla. Paljasjalkainen sai pukin kontista tämän vaalean, työnimellä "Barbara" kulkeneen, sittemmin Liisaksi nimetyn nuken. Nukesta tuli käsittämättömän laiha luikero, vaikka kirjan kaavojen perusteella siitä olisi pitänyt tulla pehmeän pullea. Leikkiin ja unikaveriksi se onneksi kelpaa näinkin, mutta tekijää ärsytti. Siitä nimi Barbara.

Nukkejen vartalot on ommeltu mummuni vanhoista alusvaatteista, täytteenä on villaa Pirtin kehräämöltä. Hiukset ovat kirppislankojen loppuja. Vaatteet on ommeltu suurimmaksi osaksi periaatteella "mitä sattui löytymään". Kaksi kukallista hametta ovat Jätti-Rätin palalöytöjä, mustavalkoinen kukkahame kirppikseltä löytyneestä hupparista. Farkkuhame on jämäpala värjäämästäni jokamiehenlakanasta. Sukkahousut on tehty Joskan loistavalla idealla vanhoista sukista. Virkatun + neulotun hameen virkattu yläosa lienee jokin muinainen hihansuun aloitus, sellaisena se laatikosta löytyi. Pipossa on Sukkahukan paita- ja pipokankaan loput, vuorena vanhan t-paidan hihaa. Kruunu on myös loppupalanen Paljasjalkaisen velourpaidasta, kiinnityksenä alusasukuminauhaa. Viitta on väkerretty suoraan vanhan velourpaidan hihasta, hupun kiristyksenä on pätkä kuminauhaa. Mamelukit ja pikkuhousut ovat Isohukan vanhasta t-paidasta. Valko-vaaleanpunainen mekko on loppupalanen omasta Imke-tunikastani, samaa kaavaideaa käytin nukenkin mekossa. Rinnuksissa on pitsiä mummuni jäämistöstä. Baktus-huivi on mohairlankaa (kirppikseltä). Kaikki resorit ovat kaveriltani saamasta valtavasta pussillisesta resoreita, jotka hän meinasi heittää roskikseen, kun "eihän kukaan enää tämän värisiä käytä". Pitsikumppari ja siksaknauha ovat taannoiselta Tallinnan reissulta. 


Kenokaulan sain täytettyä hiukkasen pulleammaksi kuin Barbaran. Hänet kätkin vaatteineen ja leikkiherkkuineen kummityttöni adventtikalenteriin. Vaatteita tein sarjatyönä, joten nukkejen perusvaatevarasto on sama. Kenokaula sai lisäksi mustavalkoisen topin (marimekkotilkkuja),  flanelliyöpaidan (kangas vanhasta pyjamasta, kirppikseltä), farkkuhousut ja mustan takin.Adventtikalenterista löytyi myös hiukan leikkiherkkuja, samoja myin joulun alla myyjäisissä. 

5 kommenttia:

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Nämä ovaat kyllä herkkiä nukkeja! Oikein rutistettavia.

unisukka kirjoitti...

Kiitos, Lepäävä Esteetikko. Helppo- ja hauskatekoisia myös, jos vain vähän lisäisi saumanvaraa seuraaviin...

NorppaStiina kirjoitti...

Hehän ovat ihanan rakastettavia! ♥ Ja vau mitä vaatteita.

unisukka kirjoitti...

NorppaStiina: kiitos, kyllä rutistellaankin. Barbara eiku Liisa nukkuu tällä hetkellä hupparin hupussa. Vaatteita oli myös hauska tehdä, tosin puhtini loppui vähän kesken ja niitä on vielä laatikollinen leikattuna.

Maija K kirjoitti...

Todettakoon vielä kummitytön äitinä (joka kommentoi näitä ihanuuksia täällä harvoin mutta ei silti ole kiittämätön...) että kyllä onkin ihanaa saada näin ihkuja lahjoja!! Hyvin valittu kummitäti :)