tiistai 4. joulukuuta 2012

SÄKILLINEN LAHJOJA




Kokosin vuoden mittaan tekemiäni sekalaisia synttäri- ja muita lahjoja yhteen, jos vaikka joku olisi vielä pienten omatekoisten joululahjaideoiden puutteessa.


ANGRY BIRDSIT

Paljasjalkaiselle ja toiselle viisivuotiaalle pojalle. Virkattu sekalaisista jämälangoista, täytteenä saumurisilppua.





FUTISKORTTIPENAALIT

Materiaalina jalkapallokorttien kääreitä, kristallimuovia, vanhaa farkkua ja vetoketjut purettu jostain joskus. Synttärilahjoja Sukkahukan kavereille.




HESEPUSSI

Nousevan myrskyn ja Liljankukan ideaa matkien ompelin paperisen Hesepussin toiselle puolelle kristallimuovia, toisella puolella on kontaktimuovi. Tarranjämät on jostain vaatteesta purettu. Tämä on ollut käytössä Paljasjalkaisen kerhoeväspussina.



VAIPPA 

Kaverilleni vein  vauvalahjaksi sisävaipan. Materiaaleina Lepäävältä Esteetikolta joskus saamaani ihanaa vauvavelouria ja vaaleansinistä velouria. Kam-nepit, imuna sekalaisia jämiä. Mummut S, ommeltu ja nepitetty Cuddletyyliin.



SILKKIHUIVI

Hamsteritätini ihastui anopilleni tekemään huiviin ja toivoi itselleen samanlaista. Tein hänelle kuitenkin valkoisen version.  Materiaalina Hamsteritädin kirppislöytö: silkkivillalankaa, mallina Baktus, ketjusilmukkapitsit reunoissa. 



KANTOLIINA NUKKEVAUVALLE

Villahousu sai oman vauvansa kantamista varten kantoliinan kirppikseltä löytämästäni verhosta, jossa kudonta muistuttaa mielestäni paljon Girasolin liinojen kudontaa. Liina on melko lyhyt, mutta kyllä sillä vauvan kyytiin saa. (Villahousulla tässä kuvassa ensimmäisiä ikinä ompelemiani paitoja. Tein sen Paljasjalkaiselle aikoinaan Jättirätin raitavelourista ja sinisestä kierrätysvelourista)





VILLASUKAT

Neuloin kummitytölle synttärilahjaksi pellavaisen Riine-mekon oheen villasukat, koska minun teki mieleni neuloa vaaleanpunaista. Nämä ovat ensimmäiset kärjestä aloittamani sukat. En täysin vakuuttunut tekniikan sopivuudesta itselleni, mutta tulipahan kokeiltua. Lanka Steppiä, Tallinnan reissulta Karnaluksista.



VELOURMEKKO JA ASUSTEET

Jätti-Rätissä törmäsin alkusyksystä ihan "Paljasjalkaisen kaverin väriseen" velouriin ja koska kaverilla oli juuri synttärit tuloillaan, sain hyvän syyn ommella siitä mekon. Kaavan piirsin Paljasjalkaisen paitaa mukaillen. Mekon kaveriksi ompelin vielä pipon ja askartelin pari bebeleivosta herkkupöytään.



MAMMAN HUIVI

Unohdin tehneeni Isohukan mammalle jo yhden huivin, joten tein vahingossa vielä toisen. Toisaalta kyllähän nainen nyt huiveja tarvitsee.



LAHJAN KÄÄRE

Alkoholi on mielestäni vähän kaksipiippuinen juttu lahjana, mutta uskaltauduin kuitenkin antamaan Sukkahukan opettajalle viinipullon kiitoslahjaksi keväällä. Paketoin pullon tekemääni kangaskassiin, lapsi askarteli kortin itse. Luokka-avustajalle lähti vielä toinen kangaskassi. Kangaskassit ovat myös joululahjan kääreenä kivoja.



PIPOT

Kauan jahkasin uskaltautumistani pipojen tekemiseen, mutta lopulta, kun olin nähnyt jo painajaista siitä, että lapseni kulkevat ulkona ilman pipoja, päiden mittaamiseen, kaavan piirtämiseen, leikkaamiseen ja ompeluun menikin 20 minuuttia. Leikkasin ja ompelin sitten samassa rytäkässä useamman ja käytin osan synttärilahjojen (esim. pienen legopaketin) kääreenä. Näissä pipoissa turkoosimusta kangas Triteksiltä, vaaleanpunainen joustis vaihturina tullut ja turkoosi yksivärinen äitini vanhaa t-paitaa. Maatuska kirppislöytö.



PRINSESSALAHJA
Samalle prinsessalle, joka tänä vuonna sai yllä olleen velourmekon, meni viime vuonna paketillinen leikkiherkkuja. Kortin askarteli Paljasjalkainen, kirjoitin taakse runon ja laminoin kortin, jotta sen voi käyttää lorukorttina.










PURKKAPUSSI
Purkkapaketista ompelin kristallimuovin kera pienen kukkaron jollekin pojalle synttärilahjaksi tai sen oheen. 





8 kommenttia:

unisukka kirjoitti...

Kiitos, kiva jos sain ideoita jakoon :)

unisukka kirjoitti...

Kiitos, kiva jos sain ideoita jakoon :)

heli kirjoitti...

Kiitos mahtavista vinkeistä! Aloitin toissapäivänä kummitytölle sukat - kärjestä kutoen, ilman ohjetta... Lähestyn kantapäätä ja tarvitsen apua:) Millä ohjeella teit omasi, minkä kokoiset, montako silmukkaa?

unisukka kirjoitti...

Kiitos Heli! Mulla oli ohjeena kaverien kädestäpitäen ohjaus, silmukkamäärän sekä kerrosmäärät tähtäsin poikien välikokoon sovittamalla, ja kantapäästä selvisin muistaakseni Ullan tai Käspaikan ohjeiden sekä yrityksen ja erehdyksen voimin. Harmi, etten voinut olla avuksi, mutta varmaankin netistä joku ohje löytyy :) Tsemppiä sukan tekoon!

Katri kirjoitti...

Mahtavia! Erityisesti tykkäsin Hese-pussista ja fudiskorttipenalista.

unisukka kirjoitti...

Kiitos. Minusta on kaikkein hauskinta saada roskista jotain hyödyllistä :)

--jonna kirjoitti...

Ihan pari juttua sulla tässä postauksessa :o

Ihailtavaa ahkeruutta siellä!

Mun on varmaan aivan pakko hommata lopultakin tota kristallimuovia jotta voin tehdä eväspussin, tosin meillä se on mäkkäripussi ;)

unisukka kirjoitti...

:) Olen tässä vähän testaillut erilaisia tyylejä ja taitaa tällainen "monta kärpästä samassa"- tyyli olla mulle tehokkain tapa saada kaikki tänne muistiin. Kun sitä bloggausaikaa ei jotenkin tunnu löytyvän tai sitten se syö aikaa käsitöiltä... Sitä muovia saa ihan Jättiksestä, just mietin, että munkin pitäis töihin tehdä joku uusi kiva pussi. Mäkkäripussipostausta odotellen, siis ;)