keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

NORSUTAKKI 2

Kun talvikin antoi odottaa itseään, en minäkään viitsinyt pitää kiirettä Villahousun talvisen kauppatakin kanssa. Sitten talvi yllättikin minut ja kiireen vilkkaa jouduin ompelemaan takin joskus tammikuussa. Takkikangas ja norsusomisteet ovat samaa kuin Paljasjalkaisen takissa. Kangas siis kirppislöytöjä, norsut Etsystä virheostos ja vuorikankaana JättiRätin vanu. Kaavaa en löytänyt varastoistani, enkä jaksanut jäljentää uuttakaan, joten piirsin kaavan vanhasta Gyntherin kaavalla ompelemastani takista. En muistanut sen olevan liian kapea, joten jouduin säveltämään nappilistan. Tällä kertaa uskaltauduin ompelemaan napinlävetkin. Nappeja on 6, napinläpiä ompelin 14. Hurraa automaattinen napinlävenompelu! 
5 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Tosi kiva takki! Olipas siinä napinläpiä! Hienosti onnistuttu :)

-tarjah- kirjoitti...

Teen ihan samanlaisia napinläpiä, mutta neljätoista ei riitä... Nätin takin sait aikaan :)

unisukka kirjoitti...

Kiitokset, Mun Tekemä ja -tarjah-! Juu, napinläpiä sai muutaman kerran purkaa ja ommella ja purkaa ja ommella. Vaan onnistuihan ne lopulta.

Isosisko kirjoitti...

Miiiiikäs vika tuossa norsukankaassa on? Onko se mustavalkoista, myy mulle!

Ihana takki. Ilman noista virkistäviä nappeja ja taskuja voisi olla tylsä. Ehkä.

unisukka kirjoitti...

Isosisko, luulin tilaavani grafiitinharmaata norsukangasta (sellaista täydellisen väristä, tiedäthän!) ja olisin laittanut siitä napit omaan takkiini. Kangas on sen sijaan tummansini-valkoista, plääh. Olen erittäin allerginen tummansinisen ja mustan/harmaan yhdistelmälle (jota se oma, suunniteltu takkini siis olisi ollut), joten olin varsin iloinen keksiessäni norsukankaalle käyttöä lasten takeissa. Tuo turkoosi kangas on tositosi räikeän väristä, joten norsukangas enemmänkin laimentaa vaikutelmaa :D Oma takkini on siis edelleen suunnitteluasteella sekä vailla nappeja...