maanantai 18. helmikuuta 2013

MERINOISET
 Syksyllä harkitsin lähestulkoon liian kauan Majapuun tähtimerinokankaan tilaamista, kunnes viime hetkellä havahduin ja sain napattua viimeiset sentit koko erästä. Käytin kankaan huolella ja sain siitä kaksi pipoa ja kaulurin, joiden käyttövuoroista perheen miesväki on taistellut päivittäin. Kauluri-idean sekä kaavan mitat sain Lepäävältä Esteetikolta, kiitos niistä.

 Raitakangasta ostin metrin ja arvoin kauan, mitä siitä tekisin. Jotenkin oli kauhea sääli pilkkoa isoa kangasta pieniksi asusteiksi, mutta päätin olla järkevä ja ommella tarpeeseen. Villahousu sai aluspaidan, isot pojat saivat kypärämyssyt ja Isohukka sekä Paljasjalkainen pipot. Vielä pieni palanen riitti kauluriin, jonka toinen puoli on Majapuun joustofroteeta. Itse sain ompelun ilon ja tyytyväisen perheen.5 kommenttia:

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Niin on nätit!

Riinu kirjoitti...

Nää on kyllä kivoja. On jäänyt harmittamaan, etten ole raaskinut ostaa kunnon merinoneulosta. Lopulta sitten ostin Ruskovillan kypärämyssyn - tuli siis tosi edulliseksi tämäkin säästö ja kankaan ostamatta jättäminen.. Kaapissa on lirua merinoribbiä, mutta se ei kyllä innosta ompelemaan mitään.

unisukka kirjoitti...

Kiitos Lepäävä Esteetikko! Kiitän myös kaulurikaavasta :)

unisukka kirjoitti...

Riinu, kiitos. Tosiaan kun vertaa valmiiden tuotteiden hintoihin, merinoneulos ei enää tunnukaan lainkaan kalliilta. Ja sen ompelu on aivan taivaallista. Eiköhän siitä merinoribistäkin jotain saisi tehtyä, aluspaitoja vaikka, niin ei ulkonäölläkään olisi niin väliksi. Minäkin jännitin aivan suotta villaneulosten ompelua, lopulta se olikin ihan helppoa. Ehkä se ribbikin yllättäisi ;)

unisukka kirjoitti...

Jäin Riinu vielä pohtimaan, josko siitä ribbineuloksesta saisi vaikka tuubihuiveja tai kolmiohuiveja? Jos se on kovin valuvaa ja lötköä, voisi olla aika ihanakin huivimatsku.