keskiviikko 20. helmikuuta 2013

PIKKUJOULUT

 Kaivelin vielä viimeisiä joululahjakuvia koneelta, vietetään nyt sitten vaikka pikkujouluja. Nythän on oiva hetki alkaa jo ideoida ensi vuoden lahjoja ;)
Kummityttö pikkusiskoineen sai yökkäriksi Riine-mekot (hihat peilikuvana taitteelta) ja Lily-leggarit sekä kangastussit mekkojen väritystä varten. Kankaan sain joulupukilta pari vuotta sitten, maksamakkaran värinen trikoo Jätti-Rätistä. Toivon, että tytöt eivät huomanneet väriä maksamakkaraksi...Uikkaripussukat laminoidusta ulkoilukankaasta olivat varsinainen joulun hittiompelus, niitä taisin tehdä 7 tai 8. Alun kangertelun jälkeen ompelu alkoi sujua ja nämä viimeiset menivät jo kohtuullisen mukavasti. Parhaaksi ohjeeksi totesin Hobo-sackin, tosin toteutin pussukat vuorikankaalla. Nauhat sekalaisia kanttinauhoja Karnaluksista ja mummuni jäämistöstä.Äiti sai kauppakassin Jätti-Rätin punaisesta markiisista.Kummipojalle Amerikkaan lähetin säkillisen lorukortteja sekä ompelemani jalkapallon, jonka täyttämisen annoin hänen äitinsä tehtäväksi. Palloon metsästelin Marimekon tilkkuja (kiitos esim. Liisa!), mutta metsästykseni ei tuottanut aivan täydellistä tulosta. 

Kaverin pojalle hurautin pukin konttiin velourhousut isotätini perintöhousuista. Oikean kokoista kaavaa ei ollut käytössä, joten suurensin kaavaa näppituntumalla. Tosi vaikeaa oli mitoittaa vyötärökuminauhaa vieraalle lapselle, vaikka kaksikin vertailuvyötäröä oli käytettävissä. Varsinaiset ylläripöksyt siis. 


2 kommenttia:

NorppaStiina kirjoitti...

Nuo väritettävät tunikat ovat hauska idea! :) Ja uikkaripussi kuulostaa siltä, että jokainen lapsiperhe sellaisen tarvitsisisi.

unisukka kirjoitti...

Kiitos Norppastiina! Jokainen tosiaan tarvii uikkaripussin.