perjantai 2. syyskuuta 2011

VENEET


Alkukesästä juttelimme, että pojille pitäisi etsiä jostain käytetty optimistijolla. Jolla löytyikin lähempää kuin kuvittelimme, nimittäin äitini mökiltä. Jolla oli joskus muinoin hankittu minulle, mutta jäänyt lojumaan mökkirantaan ja aika ankeassa kunnossa se oli löytöhetkellä.Näin hieno näky meitä kohtasi eräänä kesäisenä päivänä. Tieskuinkamonta kajakkia lipui aivan mökin ikkunan alta.

Muovinen purjevene löytyi myös äitini mökiltä omista lapsuudenjäämistöistäni ja ompelin siihen uuden purjeen. Siitä ei pitkää iloa tosin ollut, mutta olipa hetken hieno.


Papalla on tapana tehdä poikien kanssa yksi tai useampi vene kesässä. Niillä onkin leikitty ahkerasti kallionkolossa olevassa lätäkössä. Meiltä löytyy ainakin Ukkopekka, Siljalainen ja Suomen Joutsen. 
Villahousukin pääsi veneilemään minun vanhassa vaunukopassani.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi.
Viime viikonvaihteessa muistelin ja kuvailin lapsille (jotka kauhistelivat pieniä aaltosia) ainoaa (!) purjevenekokemustani, jonka sain aikoinaan perheenne paatissa. Se oli miltei vaakatasossa, mutta kaikki vakuuttelivat sen olevan aivan normaalia. Kun reissusta selvittiin, alettiin varoa käärmeitä.

Syyskesäisin miettein T

unisukka kirjoitti...

T, minäkin pelkäsin aina lapsena purjeveneessämme, nykyisin kyllä haaveksin pääseväni taas kyytiin. Käärmeitä pelkään edelleen, mökkimme oli hyvä käärmepelkokoulu. Tänä kesänä Isohukka raivasi saaren mökin pöpelikköjä raivaussahalla, joten vaikka käärmeitä on, ne näkyvät.

Itse unelmoin puisesta putputveneestä ja aion hommata sellaisen, jahka olen niin iso ja rikas, että minulla on varaa palkata joku sitä hoitamaan :)

Jenkku kirjoitti...

Kahlasin koko blogin läpi. Ihania käsitöitä! Jään seuraamaan. :)

unisukka kirjoitti...

Kiva, että viihdyit, Jenkku ja kiitos kun jätit myös kommentin. Tervetuloa taas :)