maanantai 28. helmikuuta 2011

Huivit naftaliinista


Kaivoin blogiarkistointia varten vanhoja huivejani laatikon uumenista. Huivit ovat aikajärjestyksessä vasemmalta oikealle. Värimaailmani näyttää säilyneen samoissa sävyissä vuosien mittaan.


Palmikkohuivi on vuodelta 1996, seiskaveikkaa laadun aikakaudelta. Pörröhuivi on kudottu Brion lastenkangaspuissa, loimena käsinvärjättyä Pirtin kehräämön villalankaa, kuteena joku muinainen Novitan pörrölanka. Karstattu koiran harjalla. Sininen huivi on kudottu samaan loimeen, mutta loimen lisäksi myös kuteena on samaa Pirtin kehräämön villalankaa. Tätäkin on hiukan karstattu pörröiseksi.

Raitahuivi on neulottu Louhisaaren lampaiden mielettömän upeasti käsinvärjätystä 100% villalangasta (parasta lankaa ikinä!), raitavärinä Maijaa. Ajalta ennen liukuvärjättyjä tavislankoja.


Harmaa pampulahuivi on jotain tunnistamatonta villaista kirppislankaa, toisessa päässä reikä huivin läpipujotusta varten. Pelästyin huiveja laatikosta nostellessani, että mikä ahmattikoi on vieraillut huivissa, ennen kuin muistin, että reikä on siinä tarkoituksella. Ruskea huivi on helmineuletta, Pirtin luonnonmustaa villalankaa. Beige huivi on Ziinan Kevät-huivi kirppikseltä löytyneestä norjalaisesta villalangasta. Valmistuttuaan v.2006 se syrjäytti muut huivit ja on sittemmin käytetty reikäiseksi.


Sininen huivi on v.2009 Sanna-joulupukin tuomasta, käsinvärjätyn näköisestä villalangasta. Ohjeena Roosa-huivi.

Arpajaisiin ehtii vielä :)

2 kommenttia:

isoinpapu kirjoitti...

HUivit narulla. Suorastaan herkkää. Oi.

unisukka kirjoitti...

Kiitos kyläilystä ja kommentista, isoinpapu! Historian kaivelu on tosiaan herkkää, samalla tulee muisteltua menneitä ja mietittyä kunkin käsityön neulomistilanteita.